Vişne Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir - Yararları Nelerdir - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Vişne Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir - Yararları Nelerdir

Vişne Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir - Yararları Nelerdir

vişne yağı

Vişne, yararlarından ötürü ‘süper meyve’ olarak da anılır.

Vişne çekirdeklerinin kırılarak çıkarılan içlerinden, süper kritik CO2 ekstraksiyonu yöntemi ile saf olarak elde edilen “tabia vişne çekirdeği yağı”; A ve E vitamini (alfa tokoferol-52 mg/100g), E vitamini bileşenleri (delta-tokoferol, tokotrienol), doymamış serbest yağ asit esterleri bileşimiyle, (linoleik asit ,oleik asit, palmitik asit) güçlü antioksidan aktiviteye sahip tamamen doğal bir yağdır.

tabia Vişne Çekirdeği Yağı, bu özelliklerinden ötürü, besin maddesi olarak kullanıldığı gibi, vücut bakımı ve kozmetik amaçlarla da kullanılan çok değerli bir üründür.
     

Tabia Vişne Çekirdeği Yağı’nın
etkili kullanım alanlarından bazıları;

• Doğal Nemlendirici olarak Vişne çekirdeği yağı:
Vişne çekirdeği yağı çok etkili bir doğal nemlendiricidir. Dolayısıyla, kurumuş ve çatlamış ciltlerde, cilt kırışıklıklarında ve ciltte erken yaşlanmada, derinlemesine nemlendirerek etkili olmaktadır.

Kendine özgü kokusu ile benzersiz içeriği ile tabia vişne çekirdeği yağı ciltte gözle görünür bir iyileşme sağlamaktadır. Düzenli kullanıldığında cildi ölü derilerden temizleyerek canlılık kazandırmakta, yaşlılık belirtilerini azaltmaktadır.

• UV(ultraviyole) ışınlarının derideki hasarlarına karşı Vişne çekirdeği yağı:
UV(ultraviyole) ışınlarının çilt üzerindeki olumsuz etkileri, artık, tüm kesimlerce bilinmekte, kontrolsüz güneşlenmelerin kanser riskini artırdığı kabul edilmektedir. Hatta uygun şekilde güneşlenmeler bile bu riski azaltmamaktadır. Buna karşılık deriye haricen sürülen veya ağızdan alınan antioksidanların UV ışığın derideki hasarını azalttığı bilinmektedir.
tabia Vişne Çekirdeği Yağı, güçlü antioksidan aktivitesi ve derinlemesine nemlendirici özelliği ile UV ışınlarının derideki hasarını azaltmaktadır. Vişne çekirdeği yağı UV emilimini de engelleyerek deriyi korumaktadır.
    • Sivilcelere (akne) karşı Vişne çekirdeği Yağı:
Genel olarak “sivilce” adıyla bildiğimiz akne, sık rastlanan bir cilt sorunudur. Akne hastalarının mutlaka bir dermatolog gözetiminde tedavi olmaları gerekmektedir. Ancak bu durum, her hangi bir katkı içermeyen ve geleneksel olarak yararı kanıtlanmış doğal ürünlerin doktor önerilerine destek olarak kullanımına engel değildir. Tabia vişne çekirdeği yağı akne(sivilce) tedavisinde böyle bir destek üründür. Deriye doğal haliyle haricen sürülen vişne çekirdeği yağı, akneye(sivilce)karşı oldukça etkili olduğu gibi, ayrıca antioksidan özelliği ile de derideki hasarı azaltmaktadır.
     

“Sivilce” (akne) sorunu olanlar için yazla gelen riskler
Güneşin (akne) sivilcelere iyi geldiği sanılır. Oysa Güneşlenme doz ve süresi uzadıkça ne yazık ki sivilceler daha da artabilir. Çünkü uzun süre güneşe maruz kalmak, cildin kalınlaşmasına, kurumasına ve gözeneklerin sert bir tıkaçla tıkanmasına yol açmaktadır. Öte yandan ultraviyolenin genel olarak cilt sağlığına yönelik zararları giderek daha da çok fark edilmektedir. Dermatologların pek çoğu akne lezyonlarının yaz tatilleri sonrasında arttığını gözlemlemiştir.

Tabia Vişne Çekirdeği Yağının, doğal nemlendirici olarak kullanılması halinde UV (ultraviyole) emilimini de engelleyerek deriyi korumaktadır. Dolayısıyla vişne çekirdeği yağı, yazın da, sivilce eğilimli ciltler için çok uygun bir üründür.

-alıntıdır.
Düşüncelerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. :)