Sezon 6 Kabiliyet Dizilimi [HER KORİDOR İÇİN FARKLI KABİLİYET!] - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Sezon 6 Kabiliyet Dizilimi [HER KORİDOR İÇİN FARKLI KABİLİYET!]

Sezon 6 Kabiliyet Dizilimi [HER KORİDOR İÇİN FARKLI KABİLİYET!]

Merhaba arkadaşlar, bir önceki yazımda rün ve kabiliyet dizilimini anlatmıştım. Ancak yeni gelen yamadan sonra anahtar kabiliyet olayı çıktı ve tüm kabiliyet sistemi yenilendi. Bende bu yazımda yeni kabiliyetler ile hangi koridorda hangi anahtar kullanılmalı onu anlatacağım. Bu arada anahtar dediğimiz şey ise aşağıdaki Saldırı Gücü Taşıyıcısı (AD Carry) için kabiliyet dizilimi verdim.
En altta işaretlemiş olduğum kısım Anahtar kabiliyet olarak geçiyor, yani en alttaki sıranın hepsi anahtar kabiliyettir. Bu şampiyonunuza oyun içinde ek özellikler sağlıyor.

Saldırı Gücü Taşıyıcısı: (ADC) Kabiliyet Dizilimi

ADC'ler için böyle bir kabiliyet dizebilirsiniz, 2 kutucuğu işaretledim. Bu sizin oynayacağınız şampiyon'a göre değişebilir. Eğer krit atan bir şampiyon kullanıyorsanız (Vayne , Cait gibi) İlk anahtar kabiliyeti tercih edebilirsiniz, siz her kritik attığınız zaman canınızın belli bir miktarı doluyor bu kabiliyet sayesinde.

Klasik Yetenek Gücü (AP) Kabiliyet Dizilimi


Eriten Yetenek Gücü (Burst AP) Kabiliyet Dizilimi

Eriten dedik'te bu eriten ne hocam? diye soracak olursanız eğer, tamamen tek atmaya dayalı karakterler diyebiliriz. Burst damage benim bildiğim kadarıyla hızlıca eritmek oluyor. Örneğin Rengar kediyi görmemizle ölmemiz bir olabiliyor. Neyse konuya geçelim, Burst AP yani bu kabiliyet sayesinde kombonuzu yaparken ek hasar vurabileceğiniz anlamına geliyor. LeBlanc, Diana, Azir gibi şampiyonlar üzerinde kullanılabilir.

AP Destek Kabiliyeti Dürtme Odaklı (Poke Support) -


Poke yani dürtme dediğimiz zaman hep kabız eden şampiyonlar gelir aklımıza, bunların önde gelen isimlerinden birisi ise Karma ya da lulu'dur. Daha binbir şampiyon var ama en gıcık aldığım 2 şampiyondur bunlar. Bu tür şampiyonlar için bu kabiliyeti tercih ederek karşı nişancıyı güzel bir şekilde dürtebilirsiniz.

TANK Destek Kabiliyeti



AD Ormancı (Jungle) Kabiliyet Dizilimi




TANK Ormancı (Jungler) Kabiliyet Dizilimi


Üst Koridor (TOP) Kabiliyet Dizilimi

1 yorum

  1. yeni sezon kabiliyet dizilimi paylaşır mısınız

    League Of Legends şampiyonları için, her karakterin farklı kabiliyet dizilimi vardır. Yabancılar Masteries diyormuş :)

    YanıtlaSil