Android 5.0'ın Yenilikleri - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Android 5.0'ın Yenilikleri

Android 5.0'ın Yenilikleri



Android 4.1 Jelly Bean'den sonra gözler 5.0 sürümüne yani "Lime Pie"a dikilmiş durumda. Peki Lime Pie ile ne gibi iyileştirmeler ve yenilikler bizlerle olabilir?


1. Daha İyi Bir PerformansAndroidin her bir yeni sürümünde performans iyileştirmeleri yapılmakta. Gelecek olan 5.0 sürümünün düşük işlemcili telefonlar ile uyumlu olarak çalışabilmesi çok yerinde olacaktır. İşlemci nedeniyle 4.1'e güncelleme yapılmayan telefonlar için belki 5.0 yeni bir umut kapısı olabilir.

2.Çoklu Cihaz Desteğini GeliştirmeAndroidin cihazlar arası uyumda sorunlar yaşadığı bilinen bir gerçek. Mesela Google Play üzerinden tablete indirilen bir filmin telefonda izlenmeye devam edilmesi mümkün olmuyor. Gelecek olan 5.0'da umarım bu sorun çözülmüş olur.

3.İşaret Klavyesi:

Her ne kadar swype ve diğer telefon üreticilerinin bu konuda çıkardığı uygulamalar başarılı sonuçlar verse de android işletim sisteminin içinde gelecek böyle bir klavye telefonu daha özel kılacaktır.

4. Cihazlar Arası SMS Eşitleme:
Sim kartınızı sıkça başka telefonlarda kullanıyorsanız mesajlarınızı takip etmek oldukça zor bir hal alabiliyor. Bundan dolayı 5.0'da bulut depolama teknoloji ile SMSlerin saklanıp buna telefondan ulaşılması oldukça faydalı olacaktır.


5.Videolu Sohbet
Neredeyse tüm tabletler ve android cihazlar ön yüzde kamera bulunduruyor. Fakat cihazların ortak olarak kullandığı bir videolu görüşme uygulaması mevcut değil. Bundan dolayı SKYPE gibi uygulamaları kullanmak kaçınılmaz oluyor. Google'un bu soruna ortak bir çözüm olarak bir yazılım üretip tüm cihazlara yüklemesi çok iyi gelişme olacaktır.


Sizde Android 5.0 'da olması gereken yenilikler neler paylaşırsanız seviniriz.

Orjinal Konu : http://www.websultan.net/forum/android-sistemleri/25304-android-50-ile-neler-gelebilir.html#post110512#ixzz2AJisLgqC
Düşüncelerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. :)