Windows 8'de Bilinmeyen Özellikler - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Windows 8'de Bilinmeyen Özellikler

Windows 8'de Bilinmeyen Özellikler


1-Pratik ekran görüntüsü almak
Windows 8 ile birlikte gelen yeni bir özellik olan çoklu ekran görüntüsü almak bildiğimiz üzere “Print Screen” tuşu ile ekran görüntüsünü alır ve Paint’e yapıştırabiliriz ya da ekran görüntüsü aracı ile bir ekran görüntüsü alabiliyorduk. Windows 8 ile gelen bu özellik ile “Windows + Print Screen” tuş kombinasyonunu kullandığımızda ekran alıntımız otomatik olarak “C:KullanıcılarKullanıcı adı ResimlerimEkran Görüntüler” klasörü içine otomatik kaydetmektedir. Yani bu özellik ile peş peşe “Windows + Print Screen” kombinasyonunu kullandığımız her zaman otomatik olarak kaydediyor.


2- Resimlerden Parola oluşturmak
Windows 8 ile birlikte harf, rakam yada özel karakterlerle bir şifre yapmama gibi bir seçeneğimiz var. Kendimizin seçtiği bir resmin kendimizin belirlediği noktalara dokunarak bir şifreleme yapabiliriz yani resme dokunma yerlerine göre bir şifreleme yapmış olursunuz. Bu ayarı yapabilmek için izlenecek adımlar şu şekildedir;
“Ayarlar > Bilgisayar Ayarlarını değiştir > Kullanıcılar > Resimli parola oluştur”



3- Windows 8 Başlat menüsü

Windows 8 ile birlikte çok eleştirilen ve en çok zorluk çekilen bazen mizah konusu olan başlat menüsünün kaldırılması olmuştur. Bu başlat menüsünü ek uygulamalarla birlikte geri getirebilirsiniz. Bu uygulamalardan tavsiye edeceğim ise Start8 ve Vistart.


1 yorum

  1. Windows 8 çok güzel gibi görünüyor ama daha kullanma fırsatım olmadı , bakalım..

    YanıtlaSil