Arama motorları ne işe yarar? - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Arama motorları ne işe yarar?

Arama motorları ne işe yarar?



Şu günümüzde teknoloji hayatımıza her geçen gün daha da yerleşmektedir. Sosyal medya sitelerinin daha fazla yoğunluk gösterdiği sitelerin yanı sıra sanal dünyada milyonlarca web sitesi bulunmaktadır. Farklı sektörler halinde yayılan bu sitelerin içinde video, haber, oyun, kadın, teknoloji, download siteleri en başlarda yer alıyor.
Milyonlarca site olduğunu belirttik ve bu sayı her gün artmaktadır, istatistikler belirtmektedir ki dünyada günde binlerce web sitesi açılmaktadır. Bu peki bu web sitelerinin açılmasındaki amaç nedir ? Kimisi paylaşım yapmak için açıyor, kimisi ise sektörün bu denli hayatımıza girmesinden dolayı bu işlemi maddi yönü için yapmaktadır. Peki arama motorlarının bu durumdaki yeri nedir ona değinelim. Günde binlerce site açıldığını belirttik, peki bu sitelerin açıldığını nasıl bileceğiz, ne paylaşıldıklarını nasıl anlayabiliriz sorularının cevaplarında bize arama motorları yardım ediyor.
Arama motorlarının mantığı şudur ; dünyanın dört bir yanından sitedeki kaynağı arama sonuçlarında çıkartmaktadır. Tabi ki bu işlem bir yön doğrultusunda yapılmaktadır. Örneğin araba kelimesini arama motorlarında arattığımızda, araba ile alakalı sitelere kolayca ulaşabiliriz. Arama motorlarında dünya devi Google’in örneğin her ülke için farklı uzantısı bulunmaktadır. Arama sonuçlarını ülke ülke daraltmaktadır ve bu durum kullanıcıların işini daha da kolaylaştırmaktadır.
Bu ne demektir ? Örneğin araba yazdığımda yabancı bir site gelseydi oradan faydalanmak, anlayabilmek daha zor olabilirdi. Ama Türkiye kapsamında arattığı için hem daha kolay anlaşılabilirlik, hemde arama çerçevesini daha da daraltmaktasınız bu da kullanıcılara istediği şeylere daha kolay ulaşabilmesini sağlamaktadır. Kısaca şunu söyleyebiliriz ki, arama motorları sanal dünya da insanların en büyük yardımcısıdır. Bütün bilgileri, dökümanları, resimleri bir tık ile ayaklarının altında serebilmektedir.
Düşüncelerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. :)