Android'de Bir Casusluk İddiası Daha! - Mehmet Cuci | Webmaster Blogu

Android'de Bir Casusluk İddiası Daha!

Android'de Bir Casusluk İddiası Daha!

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebilen ve bugüne kadar on milyonlarca indirilen bir yazılım, kullanıcı verilerini reklam şirketlerine satmakla suçlanıyor. Ücretsiz mobil uygulama cenneti.



Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebilen ve bugüne kadar on milyonlarca indirilen bir yazılım, kullanıcı verilerini reklam şirketlerine satmakla suçlanıyor.
Ücretsiz mobil uygulama cenneti olan Google Play Store, kullanıcıların zararına işlerin yoğun olarak döndüğü bir yer haline gelmeye başladı. Bugüne kadar on milyonlarca indirilmiş bir takım uygulamaların kullanıcı verilerini çaldığı ve bu veriler üzerinden izinsiz olarak para kazandığına ilişkin sayısız iddia ortaya atılmıştı.

Bunlardan bir tanesi daha FTC tarafından gün yüzüne çıkarıldı. ABD Federal Ticaret Komisyonu, Birghtest Flashlight Free isimli mobil uygulamanın, kullanıcıların konum verilerini toplayarak, izinsiz bir şekilde reklam şirketlerine sattığını ortaya çıkardı.

Uygulamanın bugüne kadar 50 ile 100 Milyon arası indirilme rakamına ulaşması, elde edilen potansiyelin ve tehlikenin büyüklüğünü de açık bir şekilde ortaya koyuyor. Özgürlüğün getirdiği güvenlik zaafiyetleri nedeniyle yıllardır başı belada olan Google, yapısı gereği bu sorunlardan kolay kolay kurtulamayacak ve buna benzer daha onlarca uygulama, ücretsiz yüzü ile kullanıcıları pazarlamaya devam edecek.
Düşüncelerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz. :)